- pierś z kurczaka
- tortille
- papryka
- kukurydza
- ser żółty
- papryka jalapeno (wg uznania)
- cebula
- czosnek
- oliwa
- przyprawy (sól, pieprz, kumin, papryka słodka i ostra)
Przygotowanie:
Cebulę i paprykę, paprykę jalapeno usmażyć na odrobienie oliwy. Po zrumienieniu cebulki dodać kukurydzę, wyciśnięty czosnek i przyprawy. Zdjąć z ognia.
Mięso pokroić w cienkie paseczki bądź kosteczkę i usmażyć na patelni. Następnie dodać do usmażonych warzyw, wymieszać.
Na patelnię grillową bądź na grilla elektrycznego ułożyć tortillę, nałożyć farsz na połowę i posypać startym serem. Tortillę złożyć na pół i smażyć z obu stron.
Najlepiej smakuje z guacamole, salsą bądź sosem czosnkowym.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz