czwartek, 1 września 2011

Salsa pomidorowa

Składniki:
- 2 pomidory
- 1/2 szt. cebuli
- pół papryki jalapeno (jeśli chcemy bardzo pikantny sos)
- 1 łyżka soku z limonki
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
- 1-2 ząbków czosnku




Przygotowanie:
Pomidory należy naciąć i sparzyć wrzątkiem, obierać ze skórki, usunąć gniazda i pokroić w drobniutką kosteczkę. Przełożyć do garnuszka dodać pokrojoną cebulę i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać paprykę i resztę składników. Wymieszać i gotowe.


Najlepiej smakuje zarówno z nachos, jak i z kurczakiem.


Smacznego !

1 komentarz:

  1. uwielbiam salsę, choć przyznam, że nigdy sama jej nie robiłam, muszę spróbować
    http://niebieskapistacja.blox.pl/html

    OdpowiedzUsuń

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...