Składniki:
- papryka czerwona
- papryka żółta
- papryka zielona
- 2 duże pomidory (bez skórki)
- cukinia
- 2 cebule
- kiełbasa (np. podwawelska) ok 400 g
- przyprawy (sól, pieprz, czosnek, bazylia, oregano, papryka słodka, papryka ostra, rozmaryn)
Przygotowanie:
Cebulę podsmażamy lekko w garnku, dodajemy pokrojone warzywa (papryki, cukinie). Wszystko razem smażymy. Można dodać trochę wody (ok. 200 ml). W międzyczasie podsmażamy na patelni kiełbasę pokrojoną w ćwiartki. Podsmażoną kiełbasę oraz pomidory dodajemy do warzyw. Doprawiamy przyprawami do smaku. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Smacznego !
Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od rodziny :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz