środa, 28 września 2011

Serowe paluszki z ciasta francuskiego

Składniki:
- ciasto francuskie
- koncentrat pomidorowy
- 200 g startego sera żółtego
- jajko
- przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano)


Przygotowanie:
Ciasto francuskie podzielić na 2 równe części, posmarować obie delikatnie koncentratem pomidorowym i nałożyć starty ser. Obie części złożyć razem, mocno docisnąć. Następnie pokroić w cienkie paseczki i uformować spiralę. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem z przyprawami. Piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni.

Do środka zamiast koncentratu pomidorowego można dodać masło czosnkowe. Paluchy mogą być dobrą przekąską razem z sosem warzywnym.


Paluszki najlepiej smakują gorące :) 


Smacznego!


Inspiracja kuchenna zaczerpnięta stąd...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...