Składniki:
- porcja rosołowa
- marchewka
- ok. 4-5 ziemniaków
- brokuł
- kostka rosołowa (ja używam WINIARY)
- sól, pieprz
- pieczywo
Przygotowanie:
Porcję rosołową włożyć do garnka i zagotować. Po zagotowaniu zdjąć szumowiny, włożyć marchewkę, ziemniaki i różyczki brokuła. Gotować na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Następnie należy wyjąć porcję rosołową, wyjąć warzywa i przełożyć do miski, zmiksować. Zmiksowane warzywa wkładamy z powrotem do zupy, delikatnie wszystko mieszając. W międzyczasie chleb lub bułki pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni na odrobinie oliwy, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego !
Ooo tak, brokułowa z grzankami - wymarzony zestaw obiadowy!
OdpowiedzUsuńgęste, sycące, pyszne. można ewentualnie w zupie roztopić odrobinę sera żółtego.
OdpowiedzUsuń