sobota, 24 września 2011

Chrupiące karmelowo-czekoladowe "kuleczki"

Najszybsze czekoladowe co nieco :) 


Składniki:
- 2 batony MARS
- 1/4 kostki masła
- płatki kukurydziane (np. Cornflakes) ok 1,5-2 szklanek
Przygotowanie:
Na małym ogniu w garnku rozpuścić batony wraz z masłem. Gdy powstanie płynna masa dodać płatki. Płatków ma być tyle, żeby wszystkie zostały pokryte czekoladą. Gdy składniki się połączą należy wyłożyć łyżką "kuleczki" na talerz pokryty pergaminem (aby się nie przykleiły). Należy schładzać ok. 30 min w lodówce. Równie dobrze smakują zaraz po przygotowaniu :)

Smacznego!


Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od Nigelli Lawson :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...