poniedziałek, 7 listopada 2011

Penne ze szpinakiem

Składniki:
- makaron penne
- szpinak mrożony
- 3 ząbki czosnku
- ser żółty
- pestki z dyni
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować. W między czasie szpinak wyłożyć na rozgrzaną patelnię i smażyć ok. 10 minut do całkowitego rozmnożenia. Następnie dodać czosnek, pieprz i sól. Smażyć jeszcze przez ok 5 minut. Makaron podawać ze szpinakiem, wierzch posypać startym serem i pestkami dyni.


Wersja dla mięsożerców - tak przygotowaną potrawę można podawać z filetami z piersi kurczaka (jak widać na załączonym obrazku :))


Smacznego !


Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od znajomej :)

2 komentarze:

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...