poniedziałek, 31 października 2011

Zupa z czerwonej soczewicy z wędzonym łososiem i z fetą

Składniki:
- 250 g czerwonej soczewicy
- 200 g sera feta
- 100 g wędzonego łososia
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 4 łyżeczki kaparów (niekoniecznie)
- 2 łyżeczki papryki ostrej
- sól
Przygotowanie:
Soczewicę zalać bulionem i gotować na małym ogniu przez ok. 25 minut (pod przykryciem). Następnie zdjąć z ognia, dodać kawałki sera feta, ostrą paprykę i sól. Zmiksować blenderem. Dodać kapary i kawałki wędzonego łososia.

Smacznego!


Inspiracja kuchenna zaczerpnięta stąd...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...