sobota, 14 stycznia 2012

Filet z piersi kurczaka pod beszamelową pierzynką z kaszą kus-kus oraz wiosenną sałatką

Liczba porcji: 3-4
Czas przygotowania:30 minut
Stopień trudności:łatwe
Koszt:tanie

A teraz czas na jedno z ulubionych dań mojego męża :) z serii ulubione danie po treningu...
Składniki:
- 1 kg filetów z piersi kurczaka
- składniki na beszamel znajdziecie tutaj
- 1 opakowanie kaszy kus-kus
- sałata lodowa
- 2 marchewki
- kiełki słonecznika
- pomidorki koktajlowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Filety przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Smażymy na odrobinie oliwy na grillu elektrycznym bądź na patelni grillowej.
W międzyczasie przygotowujemy sałatkę wiosenną. Na początku kroimy marchew w cienkie paseczki.
Następnie rwiemy na małe kawałki sałatę lodową i dodajemy do marchewki.
Dodajemy kiełki słonecznika.
Oraz pomidorki koktajlowe. Na koniec dajemy odrobinę oliwy oraz sól i pieprz do smaku.

Kaszę kus-kus wsypujemy do miseczki, dodajemy odrobinę soli.
Zalewamy wrzątkiem około 1 cm ponad kaszę.
Po ok. 5 minutach kasza kus-kus jest gotowa.
Podajemy wszystko w tym samym czasie i danie gotowe :)
Smacznego !


Inspiracja kulinarna zaczerpnięta stąd...

1 komentarz:

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...