poniedziałek, 9 stycznia 2012

Groszkowa pasta kanapkowa

Liczba porcji: 3-4
Czas przygotowania:15 minut
Stopień trudności:łatwe
Koszt:tanie
Składniki:
- 1 puszka groszku konserwowego
- cebula
- 1 łyżka margaryny
- 2 łyżeczki curry
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Cebulkę kroimy w drobną kostkę.
Smażymy na margarynie, aż do zarumienienia. W międzyczasie odcedzamy groszek i rozgniatamy dokładnie widelcem.
Powstałą pastę dodajemy na patelnię do usmażonej cebulki. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry. Smażymy ok 5 minut i gotowe.
Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką.

Smacznego !


Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od znajomego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...