poniedziałek, 2 stycznia 2012

Miodowe żeberka

Składniki:
- 1 kg żeberek
- 4 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki chili
- 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki czerwonej pikantnej papryki w proszku
- sól
Przygotowanie:
Żeberka pokroić nożem na pojedyncze paseczki. Miód wymieszać z olejem i przyprawami. Żeberka obtoczyć w marynacie i wstawić na całą noc do lodówki. Zamarynowane żeberka, z całą marynatą przełożyć na blachę bądź do rękawa foliowego. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut, aż do zarumienienia. Od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.

Smacznego !


Inspiracja kuchenna zaczerpnięta stąd...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...