Składniki:
- 1 kg żeberek
- 4 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki chili
- 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki czerwonej pikantnej papryki w proszku
- sól
Przygotowanie:
Żeberka pokroić nożem na pojedyncze paseczki. Miód wymieszać z olejem i przyprawami. Żeberka obtoczyć w marynacie i wstawić na całą noc do lodówki. Zamarynowane żeberka, z całą marynatą przełożyć na blachę bądź do rękawa foliowego. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut, aż do zarumienienia. Od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.
Smacznego !
Inspiracja kuchenna zaczerpnięta stąd...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz