sobota, 21 lipca 2012

Świeżość kiwi - deser z mascarpone


Składniki:
- 6 kiwi
- 225 ml śmietanki Rama Cremefine bądź 36%
- 1 łyżka cukru
- 100 g serka mascarpone
- 100 g stopionej czekolady bądź płatków czekoladowych (do dekoracji)

Przygotowanie:
Miąższ z kiwi miksujemy (niezbyt dokładnie, aby zostały kawałeczki), następnie wstawiamy na chwilę do zamrażalnika.
Śmietanę ubijamy z 1 łyżką cukru. Mascarpone ucieramy z 2 łyżkami bitej śmietany.
Przygotowujemy szklanki (jeśli mamy, to wąskie) i nakładamy warstwami: mascarpone, mus kiwi, bitą śmietanę. Wierzch dekorujemy czekoladą. 
Smacznego !

Inspiracja kulinarna zaczerpnięta od Pascala :)

3 komentarze:

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...