- 6 kiwi
- 225 ml śmietanki Rama Cremefine bądź 36%
- 1 łyżka cukru
- 100 g serka mascarpone
- 100 g stopionej czekolady bądź płatków czekoladowych (do dekoracji)
Przygotowanie:
Miąższ z kiwi miksujemy (niezbyt dokładnie, aby zostały kawałeczki), następnie wstawiamy na chwilę do zamrażalnika.
Śmietanę ubijamy z 1 łyżką cukru. Mascarpone ucieramy z 2 łyżkami bitej śmietany.
Przygotowujemy szklanki (jeśli mamy, to wąskie) i nakładamy warstwami: mascarpone, mus kiwi, bitą śmietanę. Wierzch dekorujemy czekoladą.
Smacznego !
Inspiracja kulinarna zaczerpnięta od Pascala :)
Ciekawy pomysł na deser
OdpowiedzUsuńszybko i przyjemnie. lubię ;]
OdpowiedzUsuńMusiał być pyszny
OdpowiedzUsuń