Liczba porcji: | 2-3 |
Czas przygotowania: | ok 20-30 minut |
Stopień trudności: | łatwe |
Koszt: | tanie |
Składniki:
- ok. 6 dużych ziemniaków
- mąka
- jajko
- cebula
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, przełożyć do dużej miski. 1/4 ziemniaków wyjąć i przełożyć na resztę.
Puste miejsce uzupełnić mąką, dodać jajko i przyprawy.
Wymieszać.
Smażyć na małej ilości oleju, aż do zarumienienia.
Odwrócić na drugą stronę i na wierzch położyć plasterek sera.
Podawać z majonezem.
Smacznego !
Inspiracja kulinarna zaczerpnięta od rodziny :)
Placki ziemniaczane, zawsze doskonałe :) Podoba mi się Twój pomysł podania ich na słono, z serem i majonezem!
OdpowiedzUsuń