sobota, 24 marca 2012

Placki ziemniaczane

Zawsze jadłam je podane z cukrem, ale dziś wersja z serem żółtym i majonezem :) 


Liczba porcji: 2-3
Czas przygotowania:ok 20-30 minut
Stopień trudności:łatwe
Koszt:tanie

Składniki:
- ok. 6 dużych ziemniaków
- mąka
- jajko
- cebula
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, przełożyć do dużej miski. 1/4 ziemniaków wyjąć i przełożyć na resztę.
Puste miejsce uzupełnić mąką, dodać jajko i przyprawy.
Wymieszać.
Smażyć na małej ilości oleju, aż do zarumienienia.
Odwrócić na drugą stronę i na wierzch położyć plasterek sera.
Podawać z majonezem.
Smacznego !

Inspiracja kulinarna zaczerpnięta od rodziny :)

1 komentarz:

  1. Placki ziemniaczane, zawsze doskonałe :) Podoba mi się Twój pomysł podania ich na słono, z serem i majonezem!

    OdpowiedzUsuń

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...