Liczba porcji: | 4 |
Czas przygotowania: | ok 40 minut |
Stopień trudności: | łatwe |
Koszt: | tanie |
Składniki:
- 30 dag kiełbasy np. podwawelskiej
- 20 dag ciasta francuskiego
- 1 jajko
- majeranek
- sól czosnkowa
Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokroić w długie paski o szerokości ok 1 - 2 cm.
Kiełbasę pokroić wzdłuż na 4 części długości ok 10-15 cm. 3 części kiełbasy owinąć ciastem francuskim. Posmarować ciasto roztrzepanym jakiem, posypać po wierzchu majerankiem i solą czosnkową.
Tak przygotowane kiełbaski należy włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 20-30 min, aż ciasto się zarumieni.
Smacznego !
o, świetna sprawa.
OdpowiedzUsuńidealne na ciepła kolację. albo imprezę ;]
a nawet na szybką, ciepłą przekąskę przed telewizor.
smakowicie zapieczone. świetny pomysł!
OdpowiedzUsuń