Składniki:
- 1 litr mleka
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 cukier waniliowy
- 1/3 szklanki cukru
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 6 paczek herbatników
- polewa czekoladowa
Przygotowanie:
Mleko zagotować, następnie dodać margarynę i gotować na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia. Gdy margaryna się rozpuści należy dodać kaszę, cukier, cukier waniliowy i kakao. Dokładnie wymieszać, aż do całkowitego połączenia się wszystkich składników.Wystudzić masę.
Herbatniki ułożyć na blasze i przełożyć na wierzch połowę masy. Wyłożyć kolejną wartę herbatników i przełożyć resztę masy. Na wierch należy wyłożyć ostatnią warstwę herbatników i całość polać czekoladową polewą.
Smacznego!
Inspiracja kulinarna zaczerpnięta od rodziny :)
mmmm, wygląda pysznie :))
OdpowiedzUsuń