sobota, 13 sierpnia 2011

Gulasz

Składniki:
- ok. 400 g schabu
- 1 papryka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 3 ogórki kiszone

Przygotowanie:
Schab pokroić w dużą kostkę podsmażyć na oliwie, aż się zarumieni. Dodać pokrojoną w cieniutkie paseczki paprykę oraz cebulę i czosnek. Wszystko zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodać przyprawy, a następnie sos zagęścić mąką. Gotowym gulaszem polać placki, na wierch posypać pokrojonymi w kosteczkę ogórkami kiszonymi.

Najlepiej smakuje z plackami ziemniaczanymi, ale również gulasz można podawać z kaszą gryczaną, bądź ryżem. 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...