czwartek, 1 września 2011

Sos serowy

Składniki:
- 2 plasterki serków topionych (emmentaler, gouda bądź cheddar)
- 3 łyżki serka emmentaler (do smarowania)
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1/3 szklanki mleka
- 1 łyżeczka parmezanu


Przygotowanie:
Mleko i serki dodać do garnka, gotować na małym ogniu. Po roztopieniu serków dodać paprykę i parmezan. Mieszać, aż sos zgęstnieje.

Podawać z nachos.

Smacznego !

1 komentarz:

  1. Przy wszystkich możliwych okazjach - wieczorach filmowych, imprezach itd. robię sos serowy...mariaż idealny z nachosami, zgadzam się! :D

    OdpowiedzUsuń

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...