środa, 5 października 2011

Chili con carne

Składniki:
- 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowina)
- 1 łyżka oliwy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- puszka pokrojonych pomidorów bez skórek
- przecier pomidorowy
- mała puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 1/2 szklanki wody
- przyprawy (papryka ostra, papryka słodka, sól, pieprz, oregano, 3 papryczki chili)
- pieczywo
Przygotowanie:
Mięso podsmażamy na oliwie, gdy się zarumieni dorzucamy pokrojoną drobno cebulkę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pomidory, przecier pomidorowy, czosnek i przyprawy, zalewamy wodą. Po ok. 20 minutach wrzucamy kukurydzę i fasolę. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Podajemy z pieczywem.

Smacznego !

2 komentarze:

  1. Bardzo smaczne, rozgrzewające danie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kuchnia meksykańska to to co lubię.

    OdpowiedzUsuń

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...