wtorek, 11 października 2011

Rosół, czyli jak poradzić sobie z przeziębieniem :)

Składniki:
- porcja rosołowa
- włoszczyzna (czyli 2 marchewki, pietruszka, por, seler i inne jak ktoś lubi)
- kostka rosołowa
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Do garnka wkładamy porcję rosołową, którą zalewamy wodą prawie do końca (zostawiając 5 cm na dodanie warzyw). Gdy woda się zagotuje należy zdjąć łyżką powstałe szumowiny z mięsa. Następnie wkładamy warzywa i gotujemy na małym ogniu ok. 2-3 h. Pod koniec dodajemy przyprawy. Podawać z makaronem bądź kluskami lanymi.

Smacznego !


Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od rodziny :)

1 komentarz:

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...