czwartek, 6 października 2011

Jarskie kotlety z kalafiora

Składniki:
- duży kalafior
- ok. 1 szklanka bułki tartej
- jajko
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól, pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, aż będzie miękki, ostudzić. Przełożyć do miski o rozgnieść widelcem, dodać bułkę tartą, jajko i przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na gorącej oliwie.


Smacznego !


Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od rodziny :)

1 komentarz:

  1. ja zazwyczaj robię z mieszanki brokuła i kalafiora :)

    OdpowiedzUsuń

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...