sobota, 14 kwietnia 2012

Ciasto francuskie z brzoskwiniami

Ciasto francuskie z brzoskwiniami, to coś słodkiego, co bardzo szybko się robi... Idealne rozwiązanie, gdy mamy niezapowiedzianych gości :)

Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania:ok 15 min
Stopień trudności:łatwe
Koszt:tanie



Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 puszka brzoskwiń
- żółtko

Przygotowanie:
Ciasto kroimy na kwadraty bądź prostokąty (tak żeby na środku zmieściła się połówka brzoskwinia).


Zawijamy ciasto na brzoskwinię, nacinamy nożem. Smarujemy wierzch żółtkiem, żeby ciasto się zarumieniło podczas pieczenia.

Smacznego !

3 komentarze:

  1. jakie apetyczne pakieciki, zwłaszcza że z ciastem francuskim :)
    pozdrawiam,
    Szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bosko. Czy równie świetnie smakuje?

    OdpowiedzUsuń

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...