piątek, 30 marca 2012

Kiełbaski w cieście francuskim


Liczba porcji: 4
Czas przygotowania:ok 40 minut
Stopień trudności:łatwe
Koszt:tanie

Składniki:
- 30 dag kiełbasy np. podwawelskiej
- 20 dag ciasta francuskiego
- 1 jajko
- majeranek
- sól czosnkowa

Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokroić w długie paski o szerokości ok 1 - 2 cm.
Kiełbasę pokroić wzdłuż na 4 części długości ok 10-15 cm. 3 części kiełbasy owinąć ciastem francuskim. Posmarować ciasto roztrzepanym jakiem, posypać po wierzchu majerankiem i solą czosnkową.
Tak przygotowane kiełbaski należy włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 20-30 min, aż ciasto się zarumieni.
Smacznego !

2 komentarze:

  1. o, świetna sprawa.
    idealne na ciepła kolację. albo imprezę ;]
    a nawet na szybką, ciepłą przekąskę przed telewizor.

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowicie zapieczone. świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń

There's always some truth behind 'just kidding'.
Knowledge behind 'I don't know'.
Emotion behind 'I don't care'.
Pain behind 'It's okay'...